Doğanşehir Belediye Başkanı Vahap Küçük Vuslat Televizyonunda yayınlanan “ MEDYA ANALİZ” Programında Sonsöz Gazetesinde Vaha Güner, yeni Doğanşehir Gazetesinde Hüseyin Karaaslan’ın Net haber Gazetesinde Hanifi Erdem’in Sorularını yanıtladı.
“60 YILLIK ALTYAPI YENİLENECEK”
*Doğanşehir Belediye Başkanı Vahap Küçük, maaş almıyor, makam aracı kullanmıyor, Belediyenin bir bardak çayını bile içmiyor. Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın “Doğanşehir’i CHP’den kurtar” demesi üzerine Başkan adayı olduğunu açıklayan Küçük, “Doğanşehir’in altyapısı yok.60 Yıllık altyapıyı 35 milyon lira bedelli projeyle baştan sona kadar yenileyeceğiz, asbestli boruları değiştireceğiz” dedi.
“BU HASTANE YAKIŞMIYOR”
*Doğanşehir’e yeni yapılan Devlet Hastanesini ilçe için yetersiz bulduğunu ifade eden Küçük, “Bu Devlet Hastanesi ilçemize yakışmıyor. Yeni bir Hastaneye ihtiyaç var. Yarı Açık ceza evi için 900 dönüm yer tahsis etti. Cezaevi üretim merkezi olacak. Üniversite için bina yapıyoruz, açılacak bölüm üzerinde çalışılıyor. Sürgü Takas mahkemelik, orayı da düzenleyeceğiz” diye konuştu.
Kendi kendime Söz Verdim. Maaş Almayacağım, Makam aracına Binmeyeceğim.
Baba Vahap Küçük Doğanşehir sevdalısı. Yıllardır ilçeden ayrılmıyor, hayır işleri ve yardımlarla kendinden en çok söz ettiriyor. 2014 Yerel seçimler öncesinde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ı Doğanşehir’de evinde ağırlayan Baba Küçük, o ziyarette Cumhurbaşkanın kendisinden Doğanşehir’i CHP’den kurtarmasını isteyince, çocukları istememesine rağmen Doğanşehir Belediye Başkan adayı olduğunu söylüyor. Tek aday olarak girip kazanan Baba Vahap Küçük, Belediye binasından içeri girdiğinde hayal kırıklığı yaşamış. İcralar kapıya dayanmış, borç batağıyla karşılaşmış.
Başkan olduğunda da kendi kendine söz vermiş: “Başkan olursam maaş almayacağım. Makam aracına binmeyeceğim, bir bardak çay bile içmeyeceğim”. Başkanlık koltuğundaki görev süresinde 2 yıla yaklaşılırken, Baba Küçük Maaş almıyor, makam aracına binmiyor ve Belediyenin bir bardak çayını bile içmeyerek bedelini kendisi ödüyor. İşe borçları ödeyerek başlayan Küçük, tüm borçları yapılandırmış, ödemeleri günü gününe yapmaya başlamış. Doğanşehir’in işsizlerinde de umut olmuş. Aileye ait Dünya markası olma yolunda ilerleyen “LC WAİKİKİ”nin Malatya’daki fabrikalarda çalışan işçiler için günlük servis kaldırıyor. Yaklaşık 400 kişinin çalışacağı atölyeleri de Doğanşehir’de kuran Başkan Küçük, işsizlerin umudu olmuş.
Vuslat Tv’de yayınlanan “Medya Analiz” programına konuk aldığımız Doğanşehir Belediye Başkanı Vahap Küçük sorularımızı cevapladı:
“ADIMI ZİYARETTE KOYMUŞLAR”
-Vahap Küçük’ü sizden tanıyabilir miyiz?
1942 Yılında Elmalı köyünde doğdum, çiftçilik yapan Babamın tek oğluyum. Daha önce doğan 4 kardeşim doğumdan sonra vefat ettikleri için Babam ve annem Abdulvahap ziyaretine giderek adak adamışlar. Sonra ben dünyaya gelmişim ve adımı da Abdulvahap ziyaretinden esinlenerek Vahap koymuşlar. Babam çok hayırsever ve yardım severdi, bizlerde de baba duası var. Ankara’da askerlik yapıp döndükten sonra kuru fasulye işine başladım. O zaman çok kaliteli dermason fasulye olurdu Doğanşehir’de. Besicilik yaptım, sonra babama Doğanşehir’e gideceğimi söyledim. Karşı çıktı ama ben kafaya koydum. 1968’de Muammer Şahin’lere ait binayı 72 bin liraya satın aldım, babam tarla satıp parayı ödedi. 1972 Yılında Milli Selamet Partisini Doğanşehir de kurup siyasete atıldım ve 1980’e kadar devam etti. 1983’de Rahmetli Özal’ın partisinde görev alarak ölene kadar yanında yer aldım. Ali Osman Başkut’la birlikte AK Parti’yi kurdum ve hala devam ediyorum.
Tabi bu arada Çocuklar büyüdü ticarete atıldılar. Baba duasıyla işe başlayan çocuklarımız LcWaikiki ile çalıştılar sonra burayı tamamen devir aldılar. Türk markası oldu çok sayıda Malatyalıya iş ve istihdam yarattılar. Çalıştık hala da çalışıyoruz. Ben Doğanşehir’den hiç ayrılmadım ve ayrılmak da istemiyorum.
“CUMHURBAŞKANI BURAYI CHP’DEN KURTAR DEDİ”
-Çocuklarınız istememesine rağmen neden Belediye Başkanı adayı olup seçildiniz. Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın bir etkisi oldu mu?
-Cumhurbaşkanımıza aile olarak bağlı insanlarız. Çocuklar her an Sayın Erdoğan ile görüşürler. Doğanşehir’e gelmişti misafirimiz oldu. Orda şunu söyledi. Gel dedi burayı CHP’nin elinden kurtar dedi. Bende bunu emir kabul ettim, aday olmayı düşünen arkadaşlarla da görüştüm tek aday olarak girip büyük bir farkla seçimi kazandık. Şimdi hizmete devem ediyoruz.
“BİR BARDAK ÇAYIN PARASINI BİLE ÖDERİM”
-Maaş almıyorsunuz, makam aracı kullanmıyorsunuz?
-Seçildiğimde söz vermiştim, maaş almayacağım, makam aracını binmeyeceğim, hatta Belediyenin bir bardak çayını içmeyeceğim demiştim. Şimdi tek kuruş maaş almadım, bir litre yakıt dahi almam. Kendi makam aracımı kullanıyorum. Belediye de içtiğim çayın parasını da ödüyorum. Belediyenin tek kuruşunu da kimseye yedirmem.
-Seçildiğinizde nasıl bir Belediye buldunuz?
-Doğanşehir Belediyesi batmıştı. Gırtlağına kadar borçluydu. Çalışan işçiden, mal veren esnafa kadar herkes Belediye’den alacaklıydı. SSK ve Maliye borçları sıkıntılıydı. İki yıldır bu borçları yapılandırarak ödedik. Kimsenin alacağı kalmadı, ve faturaları günü gününe öder duruma geldik. Yatırımlara başladık.
“DOĞANŞEHİR’İN ALT YAPISI YOK”
-Doğanşehir’in en önemli sorunu nedir?
-Ahh. Ben göreve başladığımda durumu daha iyi öğrendim. Doğanşehir’in alt yapısı yok, içme suyu boruları asbestli, kanalizasyon şebekesi yok. Elektrik ve telefon kabloları felaket. 60 Yıl önce yapılan alt yapıyla İlçe merkezi baş başa kalmış. Ne dönemler geçirdik, Rahmetli Özal döneminde alt yapısı yapılmayan yer kalmadı. Doğanşehir’in alt yapısını dert edinen olmamış. Sonrasında gelenlerde alt yapıya el atmayarak üzerini örtmüşler. Doğanşehir’in en büyük sorunu alt yapıdır, alt yapı. Hemen projelendirdik. Büyükşehir Belediyesi MASKİ ile birlikte çalıştık 35 milyon lira bedelli alt yapı işinin ihaleye çıkmasını bekliyoruz. Bu projeyle içme suyu şebekesini yenileyeceğiz. Kanalizasyon sorunu dert olmayacak. Arıtma sistemini kuruyoruz. Elektrik ve telefon kabloları yeniden düzenlenecek ve Doğanşehir alt yapıya kavuşacak.
“SÜRGÜ TAKAS MAHKEMELİK”
-Sayın Küçük Sürgü-Takas vardı Doğanşehir’de bu gün kapalı, Beypınarı hizmete açılmış mesire yerlerine ne oldu Doğanşehir’in?
-Sürgü Takas da sorun var. Yeri mahkemelik, sonucunu bekliyoruz. Kapalı olmasına bende üzülüyorum. Önce sorunu çözüp Takas’ı ayağa kaldıracağız. Doğanşehir’in sembolü olan Takas’ı ya iyi bir işletmeciye vereceğiz ya da Belediye olarak çalıştıracağız. Beypınarını ise tamamen satın aldık, genişletiyoruz. Organik sebzeleri de yetiştireceğiz. Alabalık tesislerini büyütüyoruz. Mesire yerleri yapacağız. Beypınarını sembol bir mekan haline getiriyoruz.
“AÇIK CEZA EVİ ÜRETİM YERİ OLACAK”
-Doğanşehir de Açık bir Ceza evi kuruluyor, sizlerde destekliyorsunuz. Cezaevi Doğanşehir’e ne getirecek?
-Sadece Cezaevinde kalanların sayısı olarak değerlendirmeyelim. Yarı açık Ceza evi için Sürgü yolu üzerinde 900 dönümlük bir tarım arazisini Cezaevine tahsis ediyoruz. Ceza evinde mahkumlar kalacak ama kalacak mahkumlar burada çalışacaklar. Cezaevi bölgesi üretim yeri olacak ve mahkumlarda bu üretimde çalışan işçiler olacak. İlçe nüfusumuz artacak. İlçeye gelenlerin sayısı artacak. Yani ceza evi Doğanşehir ekonomisine katkı verecek bir üretim merkezi olacak.
“BU HASTANE DOĞANŞEHİR’E YAKIŞMIYOR”
-Doğanşehir’e yeni bir Hastane yapılıyor?
-Bu Hastane Doğanşehir’e yakışmıyor. Malatya’nın en kalabalık ilçesi, 40 bin nüfus yaşıyor. Ama siz buraya son derece küçük sayılacak bir Hastane yapılıyor. Hekimhan’a gittim orada yapılan Hastane buradakinin iki katı, nüfusu ise bizim yarımız bile değil. O nedenle bu Hastane Doğanşehir’e yakışmıyor. Daha büyük bir Hastane yapılması için Bakanlarla görüştüm görüşmeye de devam edeceğim. 7 Büyük beldeli Doğanşehir’in ihtiyaçlarına bu Hastane cevap veremez.
-“ÜNİVERSİTE BİNASI YAPIYORUZ”
-Doğanşehir’e Üniversite binası yapıyorsunuz?
-Evet, aile olarak Üniversite binasını yapmaya devam ediyoruz. Açılacak bölümler belli değil. Buna Üniversite karar verecek. Burada öğrencileri iş sahibi yapacak bir bölümün açılmasından yanayız. TOKİ’nin konut yapması için bin 600 kişi başvurdu. En az 500 konutluk bir proje hazırlıyoruz.
-Sizden iş talebi olanların sayısı bir hayli fazla?
-Doğanşehirli hemşerilerimi iş sahibi yapmak içinde çalışıyoruz. Yardımlar, burslar yapıyoruz ama en önemlisi iş vermek. Beni Türkiye’nin her yerinden Doğanşehirliler arıyor, iş istiyorlar. Malatya’da iş bulmamız zorlaştı, dışarıya yönlendiriyorum. Benden iş isteyenlere LcWaikiki’nin dışarıdaki mağazalarında iş veriyoruz. Malatya’daki fabrikaya Doğanşehir’den servis kaldırıyoruz. Çok sayıda hemşerimiz çalışıyor. Şimdi ilçede 2 ayrı atölye açarak yaklaşık 400 kişiye daha iş imkânı sağlıyoruz. Elimizden geldiğince insanlarımızı iş sahibi yapmaya çalışıyoruz.
-Teşekkür ediyoruz, son olarak ne söylemek istersiniz?
-Bu iş bir sevda işi. Ben hizmet etmeyi seviyoruz. Ölene kadarda nerede olursak olalım hizmet edeceğiz. Bende size teşekkür ediyorum bize önemli bir fırsat verdiniz.
www.dogansehiraktuel.com